Laskagombás lepény klorofillal
sponsored links
Hozzávalók:
- 1/2 csomag készre nyújtott leveles tészta
- 10 dkg. bébi spenót
- 2 -3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg késõi laskagomba (a csecsemõ tenyér nagyságú a nyerõ! )
- 1 fej hagyma
- 1 kanál olaj
- ? doboz mascarpone
- 2 tojás
- só
- 10 dkg. reszelt sajt
- A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. (A laskagomba szívós húsú, nem túl könnyen emészthetõ gomba, ezért lehetõleg a hozzávalókban jelzett méretût szedjük/vegyük. A piacon kapható nagy lapajokat egye meg, aki termelte.) A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk. A gomba levét elpárologtatjuk, szárazra sütjük.
- A leveles tésztát akkora tepsibe vagy sütõformába simítjuk, hogy pereme is legyen, a tésztát villával több helyen megszurkáljuk.
- A krémhez a tojásokat felverjük, megsózzuk, majd a mascarponéhez keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a bébi spenótot is a krémhez keverjük. A masszát ráöntjük a tésztára. Erre a rétegre rásimítjuk a gombát.
- 180 fokos sütõben kb. 30 percig sütjük. Majd rászórjuk a sajtot, kicsit hagyjuk rápirulni. (kb. 10 perc) Kicsit meghûlve, a félretett marék bébi spenóttal megszórva tálaljuk.
A lepény langyosan a legfinomabb, másnap átmelegítve pedig még annál is jobb.