Laskagombás,bulguros rakott káposzta
sponsored links
A savanyú káposzta inkább téli étel nálam,de van kivételes eset.
Itt a példa,hogy hús nélkül is isteni .
Itt a példa,hogy hús nélkül is isteni .
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 600 gr laskagomba tisztítva,laskára vágva
- fél bögre bulgur
- só,bors,csombor
- 2 hagyma...kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dg reszeltsajt
- pirospaprika
- tejföl
Közben megfõzöm a bulgurt--leszûröm,ha kell. Összekeverem a pörkölttel.
A savanyú káposztát ,ha kell átmosom.Jénai edényt kivajazok--egy réteg
savanyú káposzta ---megszórom csomborral, majd erre a bulguros pörkölt,
egy kis reszelt sajt,tejföl---addig rétegezem míg elfogy..tetejére káposzta,
tejföl,reszeltsajt....jó szaftos legyen,ha kevés pici vízzel pótolható.
Elõször fólia alatt ,utána anélkül sütöm. 30 perc alatt készen van.
Különleges egytálétel,nemcsak vegáknak.
Jó étvágyat kívánok...Mari