Laskagombás,bulguros rakott káposzta

2014-04-09

sponsored links

A savanyú káposzta inkább téli étel nálam,de van kivételes eset.
Itt a példa,hogy hús nélkül is isteni .



Hozzávalók:
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 600 gr laskagomba  tisztítva,laskára vágva
  • fél bögre bulgur
  • só,bors,csombor
  • 2 hagyma...kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dg reszeltsajt
  • pirospaprika
  • tejföl
A hagymával,fokhagymával,pirospaprikával---laskával pörköltet készítek.

Közben megfõzöm a bulgurt--leszûröm,ha kell. Összekeverem a pörkölttel.
A savanyú káposztát ,ha kell átmosom.Jénai edényt kivajazok--egy réteg 
savanyú káposzta ---megszórom csomborral, majd erre a bulguros pörkölt,
egy kis reszelt sajt,tejföl---addig rétegezem míg elfogy..tetejére káposzta,
tejföl,reszeltsajt....jó szaftos legyen,ha kevés pici vízzel pótolható.
Elõször fólia alatt ,utána anélkül sütöm. 30 perc alatt készen van.
Különleges egytálétel,nemcsak vegáknak.

Jó étvágyat kívánok...Mari



Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2014/04/laskagom...

sponsored links

Keres?s