Laskagombapörkölt......pirított tarhonyával.
sponsored links
Megint gyors ,egyszerû étket hoztam.
Csodaszép laskagombát kaptam,tarhonya mindig van otthon..uccu neki.
Nemcsak gombaimádóknak...mindenkinek ajánlom.
Csodaszép laskagombát kaptam,tarhonya mindig van otthon..uccu neki.
Nemcsak gombaimádóknak...mindenkinek ajánlom.
Hozzávalók:
- 60 dg laskagomba--tisztítva,tönk vége levágva,mosva,kinyomva
- 2 közepes hagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma
- só,bors,pirospaprika
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 1 fõzõtejszín
- 1 csapott evõ liszt
- fél zacskó "golyó"tarhonya
- petrezselyem
- olaj
majd pirospaprika,fél pohár vizet,só,bors,paradicsompüré.
Fõzöm kb.15 percet,beleteszem a laskára vágott laskát. Elkészül 15 perc alatt.
Tejszínnel,liszttel behabarom,rotty és kész.
A tarhonyát két evõnyi olajon jól megpirítom,kevergetés mellett.
Kétszeres mennyiségû meleg vízzel felöntöm,só,bors,fokhagymapor,
fedõ alatt megpuhul,ha kell még adok hozzá vizet.
Pörköltet ,tarhonyával tálalom,megszórom petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok....Mari