Laska gomba fûszeresen tepertõvel
sponsored links
Alig sózott, különleges fûszerezésû, sós ízvilágú lesz az étel.
Hozzávalók:
- 40 dkg laska gomba
- 1 fej karikára vágott hagyma
- Egy marék snidling
- Egy marék koriander levél
- 1 tk. fokhagymapor vagy 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. kacsazsír
- 1 tk. só
- 5 dkg apró szemû tepertõ
Elkészítés:
- Vágjuk kisebb darabokra a laska gombát és alaposan mossuk meg, majd tegyük egy nagy körfogatú mélyebb lábasba.
- Dobjuk hozzá a karikázott hagymát, a snidlinget, a koriander levelet – ollóval apróra vágott formában!, sózzunk, tegyük hozzá a zsírt.
- Kis lángon – állandóan keverve – kezdjük el fõzni. A gomba levet fog ereszteni, tehát egy kis idõ után már nincs szükség az állandó keverésre. Ki hogyan szereti a gombát, annyi idõt fõzzük; …, ha ropogósan, akkor max. 10′, ha puhábban, akkor 15′ legyen a fõzés.
- A fõzés legvégén hozzádobjuk a maroknyi tepertõt.