Laska gomba fûszeresen tepertõvel

2017-09-20

sponsored links

Alig sózott, különleges fûszerezésû, sós ízvilágú lesz az étel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg laska gomba
  • 1 fej karikára vágott hagyma
  • Egy marék snidling
  • Egy marék koriander levél
  • 1 tk. fokhagymapor vagy 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kacsazsír
  • 1 tk. só
  • 5 dkg apró szemû tepertõ

Elkészítés:

  • Vágjuk kisebb darabokra a laska gombát és alaposan mossuk meg, majd tegyük egy nagy körfogatú mélyebb lábasba.
  • Dobjuk hozzá a karikázott hagymát, a snidlinget, a koriander levelet – ollóval apróra vágott formában!, sózzunk, tegyük hozzá a zsírt.
  • Kis lángon – állandóan keverve – kezdjük el fõzni. A gomba levet fog ereszteni, tehát egy kis idõ után már nincs szükség az állandó keverésre. Ki hogyan szereti a gombát, annyi idõt fõzzük; …, ha ropogósan, akkor max. 10′, ha puhábban, akkor 15′ legyen a fõzés.
  • A fõzés legvégén hozzádobjuk a maroknyi tepertõt.

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32023

sponsored links

Keres?s