Lasagne tenger gyümölcseivel

2013-01-18

sponsored links

Olasz

A recept neve olaszul: lasagne ai frutti di mare

A tengerhez közel levõ olasz településeken elõszeretettel készítik a lasagne tenger gyümölcseivel töltött változatát, melybe különbözõ halakat, rákokat kagylókat tesznek, ízesítik friss paradicsommal, petrezselyemmel és megöntözik besamelmártással. A bolognai lasagnéhoz (húsos, vörösboros, paradicsomos) képest sokkal könnyedebb, kevésbé laktató tésztaféle mert a tészta közzé kevesebb tölteléket raknak a kagylók, halak intenzív íze következtében. Egy könnyû fehérbor kíséretében kitûnõ egytálétel lehet télen - nyáron egyaránt.
Elõkészítési idõ: 60 perc
Sütési idõ: 50 perc
Típus: egytálételek, tészták
Nehézségi fok: közepes

Hozzávalók 4 személyre:
250 g friss lasagne tészta (15 lap) vagy egy doboz száraztészta
600 g tisztított tenger gyümölcsei (vegyesen, ízlésünknek megfelelõen tegyünk bele garnélarákot, kagylót, tengeri halat, kalmárt, apró polipot)
400 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... gamberiegamberetti.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s