Lasagne lisztmentesen
sponsored links
Jogosan merül föl a kérdés, hogy akkor hogyan. Úgy, hogy a tészta kiváltására bevetjük a cukkinit.
A tésztás ételek sikere úgyis a fûszeres mártáson, vagy a gazdag feltéten múlik. Mi van ha a kicseréljük a fõtt tésztalapokat hajszálvékony cukkini szeletekre? Egy nagyon ízletes finom krémes egytálételt kapunk.
De nem ez az egyetlen változtatást, mert a besamel mártást is lecseréljük: a liszt helyett zabpehelybõl készített finom szerecsendiós mártásra. Az íze megszólalásig hasonlít a sima besamelre.
A darált húsos ragut csak csirkemellbõl készítjük, de sok-sok zöldségadalékkal és olaszos fûszerezéssel. Az olaszoknál tanultam, hogy a darált húsos raguba mindenképpen tegyünk egy kis reszelt sárgarépát és zellert.
A reszelt sajthoz meg egyszerûen alacsony zsírtartalmú Óvári sajtot használunk.
Ne ijedjünk meg a cukkinitõl és a zabpehelytõl, de így a lehetõségekhez mérten lecsökkentettük a szénhidrát tartalmát, a zsírtartalmat. Garantálom, hogy a siker és az ízélmény nem marad el.
Hozzávalók 6 fõre (egy nagy jénai tál):
70 dkg cukkini (2-3 közepes darab)
20 dkg zsírszegény sajt (PL: Óvári sajt)
50 dkg darált csirkemell
1 kis hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa ...