Lasagne fehérboros marharaguval és zöldfûszeres paradicsomszósszal

2011-11-07

sponsored links

Általánosságban az olasz tésztaételek az expressz kategóriába tartoznak. Kivétel a lasagne. Szerintem az igazán jó lasagne készítése elõzõ nap kezdõdik. Egyrészt a marharagu készítése legalább két órát igénybe vesz, a paradicsomszósz legalább egy órát, valamint akkor a legfinomabb, ha összekészítve egy éjszakát hidegen pihen ez a gazdag és ízletes tésztaétel.

Nem ez az elsõ lasagne nálam, de szinte mind hasonlóan készült. A család ezt szereti, így megtiltották, hogy akár további zöldségfélével dúsítsam, vagy másféle húsból készült raguval készítsem, vagyis bárminemû változtatás tilos, mert szerintük így tökéletes.

Már készülök rá egy ideje, hogy friss tésztát gyúrok hozzá, majd legközelebb, ugyanis mostanában a kifli és kenyérsütés annyira lefoglal, hogy tésztagyúrásra-nyújtásra most nincs lehetõségem.

Három réteget használok a tésztán kívül a lasagnében, a krémes marharagut, a szokásos zöldfûszeres, illatos paradicsomszószomat valamint nem besamelt, hanem egy tejes-tejszínes-parmezános lasagne ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s