Lasagne egy német szakácskönyvbõl
sponsored links
Lasagnet másfél éve készitettem utoljára, már épp ideje volt, hogy ismét asztalra kerüljön ez az olasz étel, vagy annak egy változata, mert azt mondják, ahány olasz ház, annyi féle lasange. Nálunk Hedwig Maria Stuben Megbizható szakácskönyv cimû, vaskos és tényleg megbizható szakácskönyve alapján készül ez a tésztaféle.
Hozzávalók a tésztához: 30 deka liszt
2 tojás
2-3 kanál viz
Nagyon vékonyra kinyújtjuk és 8x12 cm-es kockákra vágjuk. Forrásban levõ vizben megfõzzük. Kiszedjük a vizbõl és száritjuk.
A raguhoz: 3 kanál olaj
1 fej vöröshagyma
5 deka szalonna
1 szál sárgarépa
25 deka darálthús
só, bors
egy csésze húsleves (vagy leveskocka 2 deci langyos vizben felolvaszta)
kevés majoranna, bazsalikom
1 kis doboz konzerv paradicsompüré ...