Larb Gai avagy csípõs-fûszeres thai csirkesaláta
sponsored links
Pár hónapja írtam már egy hasonló receptrõl, ami a Moo Nam Tok kódnéven futott itt. Majdnem egy-egyben ugyanaz a recept csak ott a sertés a húsos fõszereplõ itt meg a csirke, azt pedig más körettel tálaltam mint emezt. Szokásos és már-már klasszikus szöveg tõlem, hogy negyed óra alatt pompás falatokat varázsolhatunk, az asztalunkra és ez jelenesetben is teljesen helytálló. Csipetnyi thai ízek és illatok a konyhánkban pillanatok alatt, az szerintem egy igazán jó felütés és sokkal olcsóbb mint repülni Bangkokig vagy akár a Parázsba elmenni, ahová amúgy ettõl függetlenül bármikor érdemes lenézni!
Hozzávalók:
1db egész csirkemell
2db lime
1 csokor friss menta
1 csokor friss koriander
1 fej shalotta vagy lila hagyma
2 db újhagyma
2ek pirított rizs (csinálhatjuk magunk is)
2-3ek halszósz
2tk sriracha (elhagyható) ...
1db egész csirkemell
2db lime
1 csokor friss menta
1 csokor friss koriander
1 fej shalotta vagy lila hagyma
2 db újhagyma
2ek pirított rizs (csinálhatjuk magunk is)
2-3ek halszósz
2tk sriracha (elhagyható) ...