Lapocka és Ibéria avagy Megint egy hangulat
sponsored links
Szerencsém volt ? mert tudtam szerezni ibériai sertés lapockát, ami egyébként ma már nem mûvészet, ha az ember olyan helyen lakik, ahol jókor van jó helyen.
Ha nem, akkor meg, meg tesz érte mindent, mert az életben legalább egyszer meg kell kóstolni!
Most errõl nem is hablatyolok többet, ugyanis ezt a bejegyzést már délidõben megoszthattam volna veletek, csak el kellet ugranom birkacombbért, s ha már ott voltam akkor egy kicsike Angus-ra se sajnáltam a manikat, de errõl majd késõbb ?
IBÉRIAI SERTÉSRAGU A SÜTÕBÕL,
SÁFRÁNYOS-ZÖLDBORSÓS RIZZSEL
Hozzávalók:
Ha nem, akkor meg, meg tesz érte mindent, mert az életben legalább egyszer meg kell kóstolni!
Most errõl nem is hablatyolok többet, ugyanis ezt a bejegyzést már délidõben megoszthattam volna veletek, csak el kellet ugranom birkacombbért, s ha már ott voltam akkor egy kicsike Angus-ra se sajnáltam a manikat, de errõl majd késõbb ?
IBÉRIAI SERTÉSRAGU A SÜTÕBÕL,
SÁFRÁNYOS-ZÖLDBORSÓS RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg ibériai sertéslapocka
természetesen jó, a jó magyar is ?
1/2 citrom
4 ger. fokhagyma
bors
4-5 ek olívaolaj
25 koktélparadicsom
2 szál szárzeller
15-20 dkg zöldborsó
1 dl vörösbor
2 szál szárzeller
15-20 dkg zöldborsó
1 dl vörösbor
20 dkg rizs
sáfrány
só
olívaolaj
olívaolaj
A lapockát felkockázzuk; az olívaolajból, zúzott fokhagymából, frissen õrölt borssal és citromlével pácot keverünk, ráöntjük a húsra és alaposan betapicskoljuk, bemasszírozzuk vele. Egy napig hûtõben érleljük.
A húskockákat egy nem túl nagy tepsibe borítjuk a páclével együtt ( tepsi kb. akkora legyen amibe pont egy "sorban", egy rétegben elfér a hús).
A koktélparadicsomot félbe, negyedekbe vágjuk, a szárzellert keskeny darabokra és a hús közé keverjük, megsózzuk, hozzáöntjük a bort és fedõvel vagy alufóliával betakarva, 180 okos sütõben készre pároljuk, készre sütjük; közben azért nézzünk rá, és ha a szükség úgy hozza öntsünk alá még bort vagy vizet, illetve az utolsó 10-15 percben fólia nélkül kicsit rápiríthatunk.
Közben a hagyományos módon készítsük el a zöldborsós rizst, amit egy picike sáfránnyal varázsoljunk igazi spanyol sárára ?.
(Na jó, a sáfrány, tudom drága, ha nagyon muszáj használjunk, kurkumát vagy leges-leg-leg végesetben curry port!, de itt már ügyeljünk az ízére is.)
A húskockákat egy nem túl nagy tepsibe borítjuk a páclével együtt ( tepsi kb. akkora legyen amibe pont egy "sorban", egy rétegben elfér a hús).
A koktélparadicsomot félbe, negyedekbe vágjuk, a szárzellert keskeny darabokra és a hús közé keverjük, megsózzuk, hozzáöntjük a bort és fedõvel vagy alufóliával betakarva, 180 okos sütõben készre pároljuk, készre sütjük; közben azért nézzünk rá, és ha a szükség úgy hozza öntsünk alá még bort vagy vizet, illetve az utolsó 10-15 percben fólia nélkül kicsit rápiríthatunk.
Közben a hagyományos módon készítsük el a zöldborsós rizst, amit egy picike sáfránnyal varázsoljunk igazi spanyol sárára ?.
(Na jó, a sáfrány, tudom drága, ha nagyon muszáj használjunk, kurkumát vagy leges-leg-leg végesetben curry port!, de itt már ügyeljünk az ízére is.)