LAPCSÁNKA JUHTÚRÓS MÁRTOGATÓVAL

2011-12-14

sponsored links


 A Lapcsánka, vagy berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, krumplibaba krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, pacsni, placki, recsege, röstiburgonya, rösztike  toksa, reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi étel. A legvalószínûbb feltételezés szerint a tótlángos névbõl alakulhatott ki a tócsni név, ami Magyarországon a lapcsánka név után a legelterjedtebb. Az alaprecept a legszegényesebb idõket idézi, de a népi találékonyság mindig azzal egészítette ki, amihez éppen hozzá tudott jutni. Sokféle képen gazdagítható, tényleg csak a fantázia szabhat neki határt. Nagyon finom és gyors vacsora, így téli, idõben.

Hozzávalók: 4-5 szem burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 tojás, 4-5 evõkanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s