Lap vagy harmonika kalács
sponsored links
Szeretem a családom kényeztetni, fõleg a pocak fronton, így rendszeresen készítek vacsorára nekik valami kelt finomságot. Most is ez történt, és meg kell, hogy mondjam betaláltam vele rendesen ;)
Magában a tésztában semmi kunszt nincs inkább a formázás az ami különlegessé teszi.
Egy kalács tésztát dagasztottam 50 dkg lisztbõl, 1 tojás hozzáadásával. Édesítettem 3 ek cukorral és a kelésrõl 2 dkg élesztõ gondoskodott.
Kelesztõ tálban duplájára kelesztettem, majd ketté vettem a tésztát és mindkettõt keskeny téglalappá nyújtottam. Magam elé fektettem és lekentem olvasztott vajjal. Megszitáltam kakaóporral és porcukorral, épp úgy mint amikor kakaós csigát készítek. Ketté hajtottam, és egyenlõ darabokra felvágtam. Kívülrõl is megkentem olvasztott vajjal...
Egy gyümölcskenyér formát kibéleltem papírral és a szeleteket bele állogattam, úgy, hogy a ...