Langyos sült spárgasaláta mozzarellával 114/1.
sponsored links
Ez egy olyan páros sajnos megint amit nehéz összehasonlítani: desszert és könnyed vacsora, de nekem mind a kettõ ízlett, viszont a vacsi nekem jobban tetszett, csak most még elég nehéz lesz spárgát szereznetek, de remélem emiatt várni fogjátok a spárga szezont, illetve ha jól keresitek találtok, én néha a Lidl-ben vagy a Sparban szoktam látni.
Hozzávalók:
50 dkg apró szemû újburgonya
1 csomag zöld spárga
12 gerezd fokhagyma héjastul
olívaolaj
só, bors
25 dkg koktélparadicsom
2 szívsaláta
1 citrom reszelt héja
5 dkg fekete olajbogyó
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
2 mozzarella
Elkészítési idõ: 30 perc
Sütési hõfok: 220°
A krumplit félbe vagy negyedekbe vágom mérettõl függõen, összeforgatom az olívaolajjal, fokhagymákkal, sóval, borssal és egy sütõpapírral bélelt tepsire szórom és 35 percig elõmelegített sütõben sütöm.
A zöld spárgának letöröm a szárát, azt a részt ami fásnak tûnik és amikor a krumpli sütésébõl már letelt 20 perc, akkor mellé szórom a spárgát. A megsült zöldségeket összekeverem a félbevágott paradicsommal, a sült fokhagymákkal, a reszelt citromhéjjal, olajbogyóval és az aprított zöldfûszerekkel, majd beleforgatom a levelekre szedett szívsalátát is.
Egy nagy lapos tálra rendezem, a tetejére rátépkedem a mozzarellát.