Langyos desszert gyümölccsel, pár perc munkával
sponsored links
Gyors áfonyás süti túróval
Ez a recept nem az én fejembõl ugrott ki (ki gondolta volna)
Viszont a kedves vendégek miatt szerettem volna egy macera nélküli desszertet alkotni, amiben fel tudom használni a mélyhûtõben lévõ rengeteg áfonya legalább egy részét.
Meg, ugye, ha rólam van szó, az igazi gramm-ra kiszámolt mennyiségek fel sem merülhettek, sõt, pillanatnyilag csak olyan ?kutyuljuk össze és ha lehet, még langyosan élvezzük? jöhetett szóba.
Na, ez pont olyan. És ha a vendégereg nem fogyasztja el még szinte forrón az összeset, kihûlve, másnap egy pohár tejjel vagy kakaóval igazi gyerekek-kedvence uzsonna lesz.
Természetesen más, apróra vágott gyümölccsel is isteni, barackkal, meggyel, sõt, fahéjas almával is ki fogom próbálni.
A receptet itt találtam, de annyit változtattam rajta, hogy szinte rá se ismerni?
Áfonyás-túrós süti pár perc munkával
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 dl zsíros tejföl
3 tojás
15 dkg vaj
10 dkg porcukor + a szóráshoz
2 marék búzadara
1 citrom héja
1 vanília magjai
3+1 ek étk. keményítõ
1 mk só
15-20 dkg áfonya
A túrót alaposan kikeverjük a tojással, porcukorral, olvasztott vajjal, búzadarával, citromhéjjal, vaníliával, a 3 ek étkezési keményítõvel és a sóval. Az áfonyát összeforgatjuk a maradék keményítõvel. Egy 20×20-as tûzálló tálat kibélelünk szilikonos sütõlappal, a sütõt 170 fokra elõmelegítjük. A tepsibe lesimítjuk a masszát, rászórjuk az áfonyát, 30-40 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy kész van-e.
Langyosan a legfinomabb!
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Ez a recept nem az én fejembõl ugrott ki (ki gondolta volna)
Viszont a kedves vendégek miatt szerettem volna egy macera nélküli desszertet alkotni, amiben fel tudom használni a mélyhûtõben lévõ rengeteg áfonya legalább egy részét.
Meg, ugye, ha rólam van szó, az igazi gramm-ra kiszámolt mennyiségek fel sem merülhettek, sõt, pillanatnyilag csak olyan ?kutyuljuk össze és ha lehet, még langyosan élvezzük? jöhetett szóba.
Na, ez pont olyan. És ha a vendégereg nem fogyasztja el még szinte forrón az összeset, kihûlve, másnap egy pohár tejjel vagy kakaóval igazi gyerekek-kedvence uzsonna lesz.
Természetesen más, apróra vágott gyümölccsel is isteni, barackkal, meggyel, sõt, fahéjas almával is ki fogom próbálni.
A receptet itt találtam, de annyit változtattam rajta, hogy szinte rá se ismerni?
Áfonyás-túrós süti pár perc munkával
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 dl zsíros tejföl
3 tojás
15 dkg vaj
10 dkg porcukor + a szóráshoz
2 marék búzadara
1 citrom héja
1 vanília magjai
3+1 ek étk. keményítõ
1 mk só
15-20 dkg áfonya
A túrót alaposan kikeverjük a tojással, porcukorral, olvasztott vajjal, búzadarával, citromhéjjal, vaníliával, a 3 ek étkezési keményítõvel és a sóval. Az áfonyát összeforgatjuk a maradék keményítõvel. Egy 20×20-as tûzálló tálat kibélelünk szilikonos sütõlappal, a sütõt 170 fokra elõmelegítjük. A tepsibe lesimítjuk a masszát, rászórjuk az áfonyát, 30-40 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy kész van-e.
Langyosan a legfinomabb!
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!