Langyos desszert gyümölccsel, pár perc munkával

2017-09-01

sponsored links

Gyors áfonyás süti túróval

Ez a recept nem az én fejembõl ugrott ki (ki gondolta volna) ?

Viszont a kedves vendégek miatt szerettem volna egy macera nélküli desszertet alkotni, amiben fel tudom használni a mélyhûtõben lévõ rengeteg áfonya legalább egy részét.

Meg, ugye, ha rólam van szó, az igazi gramm-ra kiszámolt mennyiségek fel sem merülhettek, sõt, pillanatnyilag csak olyan ?kutyuljuk össze és ha lehet, még langyosan élvezzük? jöhetett szóba.

Na, ez pont olyan. És ha a vendégereg nem fogyasztja el még szinte forrón az összeset, kihûlve, másnap egy pohár tejjel vagy kakaóval igazi gyerekek-kedvence uzsonna lesz.

Természetesen más, apróra vágott gyümölccsel is isteni, barackkal, meggyel, sõt, fahéjas almával is ki fogom próbálni.

A receptet itt találtam, de annyit változtattam rajta, hogy szinte rá se ismerni?



Áfonyás-túrós süti pár perc munkával



Hozzávalók:

25 dkg túró

3 dl zsíros tejföl

3 tojás

15 dkg vaj

10 dkg porcukor + a szóráshoz

2 marék búzadara 

1 citrom héja

1 vanília magjai

3+1 ek étk. keményítõ

1 mk só

15-20 dkg áfonya



A túrót alaposan kikeverjük a tojással, porcukorral, olvasztott vajjal, búzadarával, citromhéjjal, vaníliával, a 3 ek étkezési keményítõvel és a sóval. Az áfonyát összeforgatjuk a maradék keményítõvel. Egy 20×20-as tûzálló tálat kibélelünk szilikonos sütõlappal, a sütõt 170 fokra elõmelegítjük. A tepsibe lesimítjuk a masszát, rászórjuk az áfonyát, 30-40 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy kész van-e.

Langyosan a legfinomabb!



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s