Langyos burgonyasaláta tejfölös-olívaolajos öntettel

2011-09-12

sponsored links

A rakott krumpli az egyik kedvenc házias ételem. Senki nem fõz nekem rakott krumplit, mert mindenki azt gondolja, hogy az snassz. (Apukám, aki remek szakács, megígérte, hogy amennyiben szerzek nagyon jó minõségû kolbászt, akkor valamelyik vasárnapi ebédre most már tényleg készít.) Hiába a szuper-rakott krumplik a szuperéttermekben, ez igazi családi étel, családi ebédekre. A rakott krumpli gyakran ételen túli jelentéssel bír, egyetemista koromban az elsõ nagy utazás alatt (1 hónap Mexikó, hátizsákkal) az utolsó napokban a piramisok csúcsán errõl ábrándoztunk, az egyik legjobb barátnõm pedig a rakott krumplinak köszönheti a házasságát.

Nem véletlenül választottam a tavalyi Toplista Gasztronómia kiadványban is közös tematikának a séfek számára, házias jellege ellenére kíváncsivá tett, ki merre gondolja. Képen nekem legjobban a legegyszerûbb tetszett, ízre (a fotósok szerint) a legbonyolultabban elkészített volt állítólag a legjobb (nem árulom el, hogy kié, akinek megvan a kiadvány, lapozzon oda, rá fog jönni, hogy melyik az).

Kifejlesztettem az alábbi salátát, amely rakott krumplinak természetesen csalás, ízeiben azonban nagyon közel áll. Fele annyi idõ alatt készül el, és valamivel könnyebb is. A fõ összetevõk ugyanazok az alapanyagok (más körítés nekem nem is hiányzik). Szerintem mûködik. Ettõl még persze alig várom azt az igazi vasárnapi rakott krumplit. Kovászos uborkával.

Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel

Hozzávalók (4 adag) ...


Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/09/l...

sponsored links

Keres?s