Langalló
sponsored links
Bár már van egy töki pompos recept oldalunkon, úgy gondolom, ebbõl a mûfajból sosem elég. :) Nem ismerek a környezetemben olyan embert, aki ne szeretné a kemencés lángost, langallót vagy nevezzük akárhogyan ezt a végtelenül egyszerû, ám annál finomabb ételt.
Nemrég volt szerencsém megkóstolni Eszti langallóját - Vas megyében így hívják - és azonnal beleszerettem. Láttam, sõt éreztem, hogy más mint ahogyan én szoktam csinálni, hiszen laposabb, szaftosabb. Az enyém kenyérszerû, pufi kelt tészta, az övé inkább lepénynek mondható. És nagyon finom!
El is kértem tõle a receptet, hogy megismertesselek benneteket az õ változatával is. És amint elolvastam, meglepetés ért: szinte ugyanazokból a hozzávalókból szokta készíteni mint én, mégis egész más a végeredmény.
Tanakodtunk, hogy mi lehet ennek az oka. Megállapítottuk többek között azt is, hogy két különbözõ sütõben ugyanaz az alapanyag egészen máshogy sülhet. Példaként hozta fel Eszti a túrós pogácsáját, ami nála otthon mindig ...