Lajos, Lajcsi, Kedvenc
sponsored links
Ilyen érdekes neveken neveznek nagyon hasonló süteményeket. Hasonlítanak egymásra, de vannak apró különbségek. Én - amikor régebben sütöttem - csak simán pudingos-krémes süteménynek neveztem, attól sem sértõdött meg, úgy is finom volt. Csak éppen elkövettem azt a megszokott hibámat, hogy nem írtam le a receptjét, amivé a saját ízlésem szerint alakítottam. Most pótolom, marad az, ahogy utoljára készült. Az alapja a fenti három néven található igen-igen sok recept, és feltétlenül meg kell még említeni a mézes krémes vagy mézes zserbó néven közismert sütit is, az is egyik nagy kedvencem.
Ez a mostani egy kimondottan "lustább" változat, a nem mézes tészta egyszerûbb, nem kell fõzni-melegíteni.
A tészta:
40 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, 12 dkg vaj (margarin), 12 dkg porcukor, 1 tojás, szükség szerint kb. 1 evõkanál tejföl.
Ezeket összegyúrtam, hogy nem túl kemény, de nem is ragacsos, rugalmas tészta lett. Négy részre osztottam, vékonyra kinyújtottam, egyenként megsütöttem. Én úgy oldottam meg, hogy elõre levágtam sütõpapírt, azon nyújtottam, és azzal együtt helyeztem a sütõtepsire. Mivel a tészta igen vékony, megsülve eléggé törékeny is, így könnyebb bánni vele. Félretettem ...