Lajcsi szelet

2014-06-10

sponsored links

           
Vasárnapi és ugyanakkor pünkösdi desszertként a Lajcsi szeletet sütöttem meg. Nagyon egyszerû, de egyben nagyon finom süti. Bánom, hogy nem dupla adaggal készítettem...

       Hozzávalók: 200 g cukor, 2 evk. méz, 2 tojás, 2 evk. kakaó, 3 evk. olaj, 400 g liszt, 1/2 evk. szódbikarbóna.

A cukrot a mézzel, a kakaóval meg a tojásokkal jól elkeverjük, gõz felett addig fõzzük, míg elolvad a cukor(5 percig). Kihûtjük, majd hozzáadjuk a lisztet amibe a szódaport vegyítettük.(Én a szódaport 1 kisk. ecettel feloldom és úgy adom a liszthez).

A tésztát három felé osztjuk és darabonként 1-1 lapot nyújtunk belõle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

  Krém : 200 g cukor, 250 g margarin, 1csomag vaníliás puding, 1csomag puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 X 300  ml tej,  rum aroma, vaníliapor.
 A 300  ml hideg tejhez hozzádjuk a 100 g cukrot aztán a pudingport,  megfõzzük. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok majdnem  kihûlnek. Akkor a margarint kis kockákra vágjuk és hozzákavarjuk a pudingokhoz.  Elõször a vaníliás pudinggal kenjük meg az elsõ lapot, a következõt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s