Lajcsi szelet
sponsored links
Vasárnapi és ugyanakkor pünkösdi desszertként a Lajcsi szeletet sütöttem meg. Nagyon egyszerû, de egyben nagyon finom süti. Bánom, hogy nem dupla adaggal készítettem...
Hozzávalók: 200 g cukor, 2 evk. méz, 2 tojás, 2 evk. kakaó, 3 evk. olaj, 400 g liszt, 1/2 evk. szódbikarbóna.
A cukrot a mézzel, a kakaóval meg a tojásokkal jól elkeverjük, gõz felett addig fõzzük, míg elolvad a cukor(5 percig). Kihûtjük, majd hozzáadjuk a lisztet amibe a szódaport vegyítettük.(Én a szódaport 1 kisk. ecettel feloldom és úgy adom a liszthez).
A tésztát három felé osztjuk és darabonként 1-1 lapot nyújtunk belõle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Krém : 200 g cukor, 250 g margarin, 1csomag vaníliás puding, 1csomag puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 X 300 ml tej, rum aroma, vaníliapor.
A 300 ml hideg tejhez hozzádjuk a 100 g cukrot aztán a pudingport, megfõzzük. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok majdnem kihûlnek. Akkor a margarint kis kockákra vágjuk és hozzákavarjuk a pudingokhoz. Elõször a vaníliás pudinggal kenjük meg az elsõ lapot, a következõt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.