Labodaleves
sponsored links
A labodáról, részletesen írtam, az elõzõ bejegyzésemben. Nagyon kíváncsi voltam, kutakodtam, mi is ez a növény, mert bár tudtam, hogy fõznek belõle, fõleg levest , több információm nem volt róla, nagy csalódásomra, még az õstermelõ sem tudott bõvebbet mondani ...
Összevásároltam, minden zöldet, és annyira finom nyári levesünk lett, hogy még este is ettem belõle, színe akár a céklalevesnek, szép pink színû!
Ennél használtam fel a korpaciberét.
A sóska mennyiségét nem tudom leírni, ugyanis itt a piacon, kis kupacot halmoznak egy tányérra, és így árulják.
Hozzávalók:
- 1 fej saláta,
- kb. egyforma mennyiségû sóska és laboda,
- 1 csokor lestyán,
- 1 csokor kapor,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 kötés zöldhagyma ...