Labodakrémleves

2012-04-05

sponsored links


Nem tudom, ki mennyire ismeri, vagy mennyire hallott a labodáról, de mifelénk eléggé gyakori a kertekben. Édesanyámnak is volt régebb, de tavaly, ha jól emlékszem, nem láttam a kertjében, valahogy kiveszett, pedig ha egyszer elveted, általában úgy szétszórja a magvait, hogy attól kezdve minden évben kibújik, nõ.
Érdekes növény, jobban mondva nagyon érdekes a színe: leveleinek fonákja zöldes barnás, az elejük pedig vöröses ciklámenes. Amikor mossuk, pedig teljesen rózsaszínre festik a vizet.
Leginkább a spenóthoz hasonlíthatom, de levelei másabbak egy kissé, húsosabbak. Mindenesetre, a leves nagyon finom belõle, és a színe is nagyon érdekes. Múltkor egy bevásárlóközpontban találtam friss labodát, és mivel teljesen rácsodálkoztam, hogy ott találom, no meg, hogy szinte ingyért vesztegették kötegét (0,19 lejért) hát meg is vettem az összes csokrocskát, szám szerint 5-öt. Igaz, ha több lett volna, az sem ártott volna, mert így éppenhogy jutott egy-egy tányérka leves belõle négyünknek, a lányok még repetáztak is a maradékból, szóval, mindenesetre, jó, ha jó sok van belõle.:) Friss fokhagymával és kaporral készíettem, most elõször pedig krémlevesnek.)

Labodakrémleves

Hozzávalók: 5 csokor (kb. 15 dkg laboda), 1 csokor zöldfokhagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál liszt, 2-3 dl ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/04/l...

sponsored links

Keres?s