Labneh

2013-02-19

sponsored links


...azaz házi sajt, vagy joghurt-sajt. Görög, török területeken, valamint a Közel-Keleten elterjedt sajtféleség, amit elõételként, reggelire, vagy édességként esznek.
A receptet egy nagyon kedves hölgytõl kaptam a kedvenc receptes csoportomban. Itt is nagyon-nagyon szépen köszönöm neki :)
Kicsit idõigényes az elkészítése (igaz nem sok teendõnk van vele), viszont higgyétek el, érdemes türelmesen kivárnunk azt a 3-4 napot, hiszen az igazi, házi, saját fûszerezésû krémsajtnál nem sok jobb dolog van a világon pl. reggelire :)

Hozzávalók:
  • joghurt* (nekem 3 kis doboz)
  • muszlin kendõ/textilpelenka
  • bors
  • fûszerek és fûszernövények ízlés szerint
Elkészítés:
  1. A joghurtot kanalazzuk a kendõ közepébe, majd kössük rá egy fakanálra. A batyunkat lógassuk bele egy mély tálba/fazékba úgy, hogy a csomag alja ne érjen a tál aljára.
  2. 2 napra tegyük be a hûtõbe, amíg jól ...

Folytats a blogon ... afraasutode.blogspot.com/2013/02/labn...

sponsored links

Keres?s