Labancpecsenye ? nálam

2018-04-15

sponsored links

Töltött sült tarja tele ízzel

Most kivételesen magyar oldalakon nézelõdtem tarjarecepteket keresgélve, mikor ráakadtam a következõre.

Isteni finom, puha lett a hús, kapott egy fûszeres kérget, de természetesen az olvadó sajt a legjobb benne ?

Ja, egyébként nem tudom, hogy ennek mi a hivatalos receptje, én itt olvastam.



Labancpecsenye



Hozzávalók 4 fõre:

4 nagy szelet tarja (egyenként legalább 15 dkg)

Pár ek mustár

4 nagy szelet jófajta (gép)sonka

5 dkg sajt (lehet füstölt is)

5 ek liszt

1 ek pirospaprika

Olaj vagy zsír

Só, frissen õrölt bors



A húst alaposan kiklopfoljuk, mindként oldalukat megsózzuk, -borsozzuk és megkenjük mustárral (ez a mûvelet akár egy nappal elõbb is megtörténhet, de akkor ne sózzuk, csak a sütés elõtt).

Kiterítjük magunk elé, ráterítjük a sonkát, a felét kirakjuk a sajttal, majd ráhajtjuk a hús másik felét. Hústûvel alaposan összetûzzük, beleforgatjuk a paprikával összekevert lisztbe. Közben egy serpenyõben félujjnyi olajat hevítünk, vagy ugyanennyi zsírt, azzal finomabb ?

Mikor elég forró, a hússzeletek mindkét oldalát megkapatjuk, majd tepsibe ültetjük. 10 percre 180 fokos sütõbe toljuk.

Én itt salátával tálaltam, de rizzsel, sült krumplival, savanyúsággal stb. is nagyon finom.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s