La Palma Pizzéria ? Rántott sajt tartármártással, kukoricás rizs
sponsored links
Múlt héten már kicsit salátáztunk meg halaztunk, hisz itt a napsütéses idõ, lassan lekerülnek a vastag göncök és kiderül, hogy mit is mûveletünk a testünkkel tavaly nyár óta. Sokan ilyenkor kezdik megreformálni az étrendjüket, és kezdenek el mozogni, ami nem rossz ötlet viszont sokkal könnyebb lenne, ha folyamatosan odafigyelnének az elfogyasztott és a szükséges tápanyag arányára. Szerencsére nálam ez hellyel közzel rendben van, így alkalmanként egy zsírosabb kaja is belefér. Rántott sajt már régen volt, így ma a vegáknak kedvezünk. Az ebédet szolgáltatja a La Palma Pizzéria, akik bár az elõételek között tartják számon ezt a fogást, de valójában ez nem az.
Esztétika,megjelenés: Már a 250 grammos fagyis dobozra emlékeztetõ doboz alapján megbizonyosodok arról, hogy tényleg nem elõétel adag sajtot rejt a doboz. Szokásos módszerek, nagy dobozon kis doboz, a kis dobozban a tartár, és az egész körbe van tekerve fóliával. Doboz pattintás után az elsõ benyomás teljesen pozitív. Két nagy vaskos, háromszög alakú sajt felül, amiket tisztességesen meg is sütöttek. Sehol egy lyuk, nem folyt ki a lényeg sütés közben. A képek kedvéért kettévágással indulok, gusztusossan rá is folyik a sajt a rizsre. A köret kukoricás rizs, ha már sajtot eszünk, ne terheljük a szervezetünket olajos hasábburgonyával. A rizsszemek fehér a kukorica szép sárga, az egész úgy néz ki ahogyan kell neki. A tartár szín alapján némi majonézt még elbírt volna, de nincs rajta semmi kivetni való.
Pont:8/10
Ízvilág: Egy rántott sajtnál azért nem igazán találkozik a szakács óriási kihívásokkal, maximum a köretet tudja elrontani, vagy esetleg a sütési idõt. Szerencsére itt egyik probléma sem merült fel. A sajt jó minõségû trappista, ami a hõkezelésnek köszönhetõen még intenzívebb ízû lett. A tartár, bár ránézésre nem fûztem hozzá nagy reményeket egészen ízletes. Nem túl édes, a mustárról kellõen savanykás, jó keverés. A rizs nem száradt ki, nem is fõztek túl, a bele kevert kukorica pont annyira édeskés amennyire a köret megköveteli. Ez a rántott sajt, kukoricás rizs, tartár ízre olyan, amilyennek lennie kell.
Pont:8/10
Mennyiség: Aki ezt az adagot beveri elõételnek és utánna, még rámegy egy frissensültre, az nagy valószínûséggel nem fog büszkén feszíteni nyáron a Balaton parton. Az adag részemrõl, nem csak elõételnek, hanem fõfogásnak is igen méretes. A két sajt tuti van vagy 40 dkg és ehhez még jön a köret, amit nem sikerült az utolsó falatig elfogyasztanom. Éhes szájnak kifejezetten baráti az adagolás. Tudatosabban étkezõk akár felesben is fogyaszthatják.
Pont:9/10
Kiszállítási idõ: Ennél a pontnál kicsit neki kellett állnom nyomozni, mert konkrétan az ígért 50 perc szállítási idõnek a felét tapasztaltam. Mivel annyira nem rejtegetik, hogy merre is tanyáznak, így ki is derült, hogy 750 méter volt köztem és a szakács között. Vélhetõen gyalog szállították az ebédemet, de így is 25 perc alatt melegen érkezett meg. Ez mindenképpen említésre méltó teljesítmény, így ha valaki a Tûzoltó utca környékén éhezik meg, akkor nyugodtan válasza õket, fél órán belül van esélye, hogy asztalhoz üljön.
Pont:9/10
Ár/érték: Gyors szállítás, meleg, finom étel. Az alapanyagok megfelelõ minõségûek, hisz egy ilyen étel máshogyan nem is tudna jó lenni. Amit nekik kellett megcsinálni, azt jól csinálták, úgyhogy rá is térek az árra. A sajt 950 forint, ami átlagos árnak mondható, a kukoricás rizs pedig 300 jó Magyar forint. Így egy ilyen ebéd 1250 forint, amiért azért már húst is ehetnénk, de ha sajtot kíván a szervezet, ez egy remek alternatíva.
Pont :7/10
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30