L'ecso
sponsored links
Egész nyáron nem készítettem lecsót. Nem azért, mert nem akarok beállni a sorba és merõ sznobériából csak olyan hozzávalókat vásárolok, amiknek épp jó magason van az ára és cserébe íztelenek, mert sosem láttak napot. Egyszerûen így jött össze. Szerencsére még pont idõben kaptam észbe, illetve a szerencse is közrejátszott, így igazi biozöldségekbõl fõzhettem meg az idei lecsómat, ami egyrészt nagyon jól sikerült, másrészt az új fogadalmam folyományaként gyors egymásutánban következett a L ecsom, ami ennek a hagyományos ételnek az átdolgozott verziója, ugyanazokkal az alapanyagokkal dolgoztam, de más formában, és a végeredmény olyan finom volt, hogy garantáltan megtartjuk ezt a verziót is. Ja és a tamáskodóknak Ezúton is üzenem, hogy az erdélyi lecsóban van padlizsán is, szóval igenis ér lecsó névvel illetni a kreációmat..
Az innovációhoz:
1,5 kg padlizsán karikára vágva
20 dkg aszalt paradicsom felcsíkozva
0,75 dkg sült paprika
30 dkg kolbász felkarikázva ...