Kürtõskalács (kemencében)
sponsored links
A kemece-projekt folytatódik...
Kürtõskalácsot számtalanszor vásárolunk, de ezidáig még egyikre sem tudtuk azt mondani, hogy az az igazi.
Vagy a tészta nem elég puha, vagy íztelen, vagy mindkét variáció egyszerre. Azt hiszem talán egyszer ettem olyan kürtõst, mely számomra tökéletes volt.
Kíváncsiak voltunk, itthon, kemencében milyent tudunk sütni. Amíg én elkészítettem a kalácstésztát, a párom addig fahengert készített, jó nagyot. Így egyszerre két közepes kürtõst tudtunk feltekerni rá.
Megrakta a tüzet a kemencében, és amikor már úgy gondoltuk, hogy jó a hõfok, elkezdtük sütni a kalácsokat. Nagyon gyorsan megsültek, és az udvaron, rögtön melegében nekiestünk elfogyasztani, egy-egy csésze hideg tejjel. A gyerekek meg is ették az elsõ kettõt, nagyon dícsérték. A férjem meg azt mondta, hogy isteni, ami azért nagy dolog, mert õ sosem dícséri az ennivalót, most meg egyenesen fokozott jelzõvel illette :)
Mi meg annak örültünk, hogy sikerült megsütni a számunkra tökéletes kürtõst. A tészta nagyon puha, nagyon ízletes volt, a külseje nagyon ropogós. Talán legközelebb kisebb hõfokon sütjük, hogy ne legyen ennyire ropogós.
Hmmmm, annyira, de annyira jóóóó! :)
Hozzávalók (3 közepes kalácshoz): ...