Kürtõskalács
sponsored links
Azt hiszem, hogy ez az ínyencség viszi az elmúlt év óta a rekordot a konyhámban, helyesebben szólva - az udvarunkon :). Szerintem semmit nem sütöttem ilyen gyakorisággal, mióta megkaptam a sütõformákat és ezt a rendkívül jó receptet hozzá. (Arven, itt is hálásan köszönöm Neked! Hora, örök hálánk üldöz ezekért a hengerekért!) Elmondhatom, hogy olyan finom (vagy talán még finomabb), mint amilyet otthon, Székelyföldön kóstoltam. Különben ha jól emlékszem, ez a recept is onnan származik. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy vaníliát és citromhéjat tettem bele, ami különösen finommá teszi.
Ez a recept megjelent a Kifõztük magazin 2012/7 számában is, a magazin továbbra is ingyenesen letölthetõ.
Hozzávalók (6 nagy darabhoz):
- 1 kg kenyérliszt
- 1 tojás
- 3 tojássárgája
- 3 evõkanál cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 dkg friss élesztõ ...