Kürtõskalács

2012-07-25

sponsored links


Azt hiszem, hogy ez az ínyencség viszi az elmúlt év óta a rekordot a konyhámban, helyesebben szólva - az udvarunkon :). Szerintem semmit nem sütöttem ilyen gyakorisággal, mióta megkaptam a sütõformákat és ezt a rendkívül jó receptet hozzá. (Arven, itt is hálásan köszönöm Neked! Hora, örök hálánk üldöz ezekért a hengerekért!) Elmondhatom, hogy olyan finom (vagy talán még finomabb), mint amilyet otthon, Székelyföldön kóstoltam. Különben ha jól emlékszem, ez a recept is onnan származik. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy vaníliát és citromhéjat tettem bele, ami különösen finommá teszi.

Ez a recept megjelent a Kifõztük  magazin 2012/7 számában is, a magazin továbbra is ingyenesen letölthetõ.

Hozzávalók (6 nagy darabhoz):
  • 1 kg kenyérliszt
  • 1 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 3 evõkanál cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj 
  • 3 dkg friss élesztõ ...

Folytats a blogon ... jadekonyha.blogspot.com/2012/07/kurto...

sponsored links

Keres?s