Különlegességre vágysz, de gyorsan?
sponsored links
Akkor itt egy félelmetesen gyors 15 perces vacsora, nem csupán instant tésztát készíthetsz gyorsan, hanem egy egészséges finom vacsorát is?, és persze nem kell lemondanod, ha diétázol a tésztáról sem? használj durumtésztát, ebbõl elkészített fogás megkönnyíti a fogyókúrát, és kényezteti az ízlelõbimbóidat, ha eszed ágában sincs diétázni. A tonhal nagyon egészséges ? még konzerv formájában is -, gazdag B12- és D-vitaminban, valamint káliumtartalma is magas, jó, ha fogyasztjuk, minél többször? Isteni finom, kár lenne kihagynod?
Karcsúsító spanyol tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók:
500 g Barilla Penne Rigate tészta
3 doboz Rio Mare tonhal konzerv
350 g mirelit kukorica
3 gerezd fokhagyma - szeletelve
3 szál zöldhagyma vagy póréhagyma
5-6 db friss koktélparadicsom
1 db nagy zöldalma
2 marék zöld olajbogyó
2 dl tejföl (lehet több is)
1 dl görögjoghurt
1-2 ek light majonéz
1-2 evõkanál mustár
pár csepp citromlé
friss kakukkfû ágacskák
2 ek extra szûz olíva olaj
1 csipet himalája só
2 csipet bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifõzzük.
Barilla tészta fõzésérõl információt, az alábbi blog bejegyzésemnél találsz:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/06/27/ha-valtoztatni-szeretnel-vagy-csak-ugy/
Eközben a tonhalkonzervet leszûrjük, és egy nagyobb üvegtálban összekeverjük a kukoricával, olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal és a felkockázott, hámozott almával, zöldhagymával, fokhagymával.
Ha a tészta megfõtt, hozzáöntjük a fentiekhez. Az öntetnek való tejfölt, görögjoghurtot, mustárt, majonézt és a pár csepp citromlevet, sóval, borssal, és olívaolajjal egy külön tálkában jól összekeverjük, beleszórjuk a kakukkfüvet, majd ráöntjük a tésztasalátára.
Akár langyos állapotban, akár hidegen esszük, mennyei. Mivel a tészta pár óra alatt beissza az öntetet, érdemes a salátát azonnal elfogyasztani, vagy akár több öntetet készíteni, és félretenni belõle a késõbbi fogyasztáshoz.
*Tipp: Rio Mare tonhal konzervet, a kínai boltokban jóval olcsóbban (260,- Ft) megkapatod, mint a közértekben.
Jó étvágyat!
Klarissza
Karcsúsító spanyol tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók:
500 g Barilla Penne Rigate tészta
3 doboz Rio Mare tonhal konzerv
350 g mirelit kukorica
3 gerezd fokhagyma - szeletelve
3 szál zöldhagyma vagy póréhagyma
5-6 db friss koktélparadicsom
1 db nagy zöldalma
2 marék zöld olajbogyó
2 dl tejföl (lehet több is)
1 dl görögjoghurt
1-2 ek light majonéz
1-2 evõkanál mustár
pár csepp citromlé
friss kakukkfû ágacskák
2 ek extra szûz olíva olaj
1 csipet himalája só
2 csipet bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifõzzük.
Barilla tészta fõzésérõl információt, az alábbi blog bejegyzésemnél találsz:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/06/27/ha-valtoztatni-szeretnel-vagy-csak-ugy/
Eközben a tonhalkonzervet leszûrjük, és egy nagyobb üvegtálban összekeverjük a kukoricával, olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal és a felkockázott, hámozott almával, zöldhagymával, fokhagymával.
Ha a tészta megfõtt, hozzáöntjük a fentiekhez. Az öntetnek való tejfölt, görögjoghurtot, mustárt, majonézt és a pár csepp citromlevet, sóval, borssal, és olívaolajjal egy külön tálkában jól összekeverjük, beleszórjuk a kakukkfüvet, majd ráöntjük a tésztasalátára.
Akár langyos állapotban, akár hidegen esszük, mennyei. Mivel a tészta pár óra alatt beissza az öntetet, érdemes a salátát azonnal elfogyasztani, vagy akár több öntetet készíteni, és félretenni belõle a késõbbi fogyasztáshoz.
*Tipp: Rio Mare tonhal konzervet, a kínai boltokban jóval olcsóbban (260,- Ft) megkapatod, mint a közértekben.
Jó étvágyat!
Klarissza