Különleges csokis mignon (édes-savanyú)
sponsored links
- 2 db nagyon érett avokádó
- 2 db citrom – héj nélkül, egyébként egészben
- Xukor0 4x – 2 dkg –> lapos evõkanállal – Nem tévedés!
- Agar-agar szálak egy marokkal vagy 2 zacskó színtelen tortazselé kb. 1,5 dl vízben feloldva
- 10 dkg 90%-os étcsokoládé kb. 1 dl vízben, vagy valamilyen magtejben feloldva
Elkészítés:
- Robotgépben, vagy készi mixerrel õröld össze az avokádók húsát, a 2 db citromot, tegyél bele ízlés szerint ízesítést
- Édesítésre azért választottam az eritrittel elkevert steviát, mert a savanyú íz miatt erõs ízesítésre volta szükség! A stevia íze nem fog érzõdni!
- Keverd össze a felolvasztott, majd lehûtött zselatinnal a gyümölcsös alapot
- Szilikonos formákat tölts meg a keverékkel, és várj míg megdermed
- Ha a massza túl folyós lenne, akkor bátran keverj hozzá további zselatint!
- A formából kiborított mignokat vond be a folyadékban felolvasztott csokoládéval
Nekem nagyon ízlik a végeredmény. Egy bonbon kalóriaértéke minimális. Az íz üdítõ. Aki nem szereti az édes-savanyú ízt, annak szokatlan lesz!