Közös recept: tiramisu
sponsored links
Közös recept: idõrõl-idõre együtt fõzünk Coffeinmentes Anikóval, eztettem Écivel és Gabával a Tavola In Piazza blogról. Az akcióról részletesebben az elõzõ, leveses bejegyzésben és a második, salátásban is olvashattok és a harmadik, tikkásban is.
Sajnos elérkeztünk a desszerthez. Ez önmagában nem szomorú dolog (nekem a kedvenc részem az étkezések során - khmmm ki gondolná...), de a kis játékunk fordulói itt lezárulnak. Erõsen reméljük, hogy lesz folytatás. No de a tiramisuról: elég könnyen sikerült megegyeznünk, hogy én találom ki a desszertes témát (megint csak ki gondolná...). Egyik kedvenc édességemre, a tiramisura esett a választásom. A lányok csodás dolgokat készítettek, én meg egy agyon olvadt fagyit. :) De azért ez is jó volt na, már ha szeretjük a gyerekaltatás alatt agyon olvadt fagyit. Higgyük el, hogy volt ennek normális állaga is.
Hozzávalók:
500 g mascarpone
200 ml tejszín
300 g porcukor (rengeteg, de a fagyi sok cukorral jó)
1 rúd vanília
1 kezeletlen narancs héja
1 nagy bögre kávé
2 nagy marék babapiskóta pötty (pl. lidlben lehet kapni)
50 g étcsokoládé
20 g kakaóvaj vagy vaj
A hideg tejszínt felverem a porcukor felével. A krémsajtot a maradék cukorral, a reszelt narancshéjjal és a vaníliával simára keverem, beleforgatom a tejszínt. Fagyigépbe teszem az alapot, 30 perc alatt el is készíti a fagyit. A babapiskótákat beáztatom a kávéba, az utolsó néhány percben beledobálom a gépbe. A csokoládét összeolvasztom a vajjal vagy a kakaóvajjal, hagyom lehûlni. A fagyit dobozba teszem, belecsurgatom a csokoládét, kicsit beteszem a fagyasztóba. Ha megfagyott, kiadagolom, és próbálom nem szétolvasztani.
Íme a többiek fantasztikus kínálata:
Anikó - Coffeinmentes epres-bodzás tiramisuja. Idénybe vágó, csodás párosítás:
Eztettem Éci sörös (hoppácska!) charlotte misuja - a szöveg szokás szerint zseniális:
Gaba - Tavola In Piazza rózsavizes-diós-kávés verziója, elképesztõ kombináció - Anna zseniális ötlete nyomán:
Sajnos elérkeztünk a desszerthez. Ez önmagában nem szomorú dolog (nekem a kedvenc részem az étkezések során - khmmm ki gondolná...), de a kis játékunk fordulói itt lezárulnak. Erõsen reméljük, hogy lesz folytatás. No de a tiramisuról: elég könnyen sikerült megegyeznünk, hogy én találom ki a desszertes témát (megint csak ki gondolná...). Egyik kedvenc édességemre, a tiramisura esett a választásom. A lányok csodás dolgokat készítettek, én meg egy agyon olvadt fagyit. :) De azért ez is jó volt na, már ha szeretjük a gyerekaltatás alatt agyon olvadt fagyit. Higgyük el, hogy volt ennek normális állaga is.
Hozzávalók:
500 g mascarpone
200 ml tejszín
300 g porcukor (rengeteg, de a fagyi sok cukorral jó)
1 rúd vanília
1 kezeletlen narancs héja
1 nagy bögre kávé
2 nagy marék babapiskóta pötty (pl. lidlben lehet kapni)
50 g étcsokoládé
20 g kakaóvaj vagy vaj
A hideg tejszínt felverem a porcukor felével. A krémsajtot a maradék cukorral, a reszelt narancshéjjal és a vaníliával simára keverem, beleforgatom a tejszínt. Fagyigépbe teszem az alapot, 30 perc alatt el is készíti a fagyit. A babapiskótákat beáztatom a kávéba, az utolsó néhány percben beledobálom a gépbe. A csokoládét összeolvasztom a vajjal vagy a kakaóvajjal, hagyom lehûlni. A fagyit dobozba teszem, belecsurgatom a csokoládét, kicsit beteszem a fagyasztóba. Ha megfagyott, kiadagolom, és próbálom nem szétolvasztani.
Íme a többiek fantasztikus kínálata:
Anikó - Coffeinmentes epres-bodzás tiramisuja. Idénybe vágó, csodás párosítás:
Eztettem Éci sörös (hoppácska!) charlotte misuja - a szöveg szokás szerint zseniális:
Gaba - Tavola In Piazza rózsavizes-diós-kávés verziója, elképesztõ kombináció - Anna zseniális ötlete nyomán: