Középsõm fõzte: Csirkepörkölt nokedlivel
sponsored links
A tegnapi napunk olyan rossz volt, hogy legszívesebben kitörölném az életünkbõl.
Ami jó volt benne, az a délután Kicsikkel folytatott skype beszélgetés
és a vacsorára készült csirkepörkölt volt, amit újra itthon lévõ Középsõm hozott össze elejétõl a végéig, a nokedlivel együtt. És ami még nagyon jól esett, mindent el is mosogatott, még a nokedliszaggatót is, amit én nagyon utálok mosogatni. Apának és Legkisebbikemnek csak az volt a bánata, hogy elfogyott a nagy tál nokedli, pedig szerintem ma is szívesen ették volna, ha maradt volna, és akkor ma is ugrott volna a szétválasztó étrend.(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy - 4,8 kg-nál tartok.)
Középsõm elõször pörkölt alapot készített kacsazsírral, rengeteg hagymával, hegyes erõs paprikával és paradicsommal, abba pakolta bele a feldarabolt megtisztított csirkehúsokat. Hagyományos módon fõzte a pörköltet, aminek a végére isteni sûrû szaftja lett. Kevés vörösbort is öntött bele, (amit én nem szeretek, féltem is, hogy nagyon fog érzõdni a pörkölt ízén, de végül nem volt zavaró, finom lett).
A nokedlit három tojásból, készítette liszt, víz, tejföl és só hozzáadásával, a pontos arányokat nem tudom, mert nem voltam a konyhában. A tésztát sós-olajos forró vízben fõzte ki adagonként, majd tálra szedte és a pörkölt szaftjával locsolta meg, hogy ne ragadjon össze.