Közlekedõ csokoládék
sponsored links
Van egy kis kocka csoki, amit az olasz, pontosabban bolognai Majani gyár állít elõ már 1911 óta (magát a gyárat 1796-ban alapították!). Voltaképpen nem is csoki, inkább egy falatka bonbonnak nevezhetném, kb két és fél centiszer másfél centis, mindössze 10 gramm. Viszont újítás is kötõdik ehhez az édességhez.
Harapjunk. Vagy inkább nyammogjunk, mert hihetetlenül gyorsan olvad ez a csoki. Mikor az ember kibontja, még olyan kis szépen egyben van: csíkos, mert ún. cremini, vagyis krémekbõl áll, és egy sötétebb krémet egy világosabb követ (ilyesmit többen is gyártanak Olaszországban, nem csak a Majani, de anno nagy szám volt). Aztán gyorsan krémmé lesz a szájban, rágni nem is kell. Szerintem nyáron vagy nem lehet kapni vagy hûtõben kell, hogy tartsák. Ettünk fehéret (az csokis-mandulás-mogyorós), narancssárgát (mogyorós-kávés) és pirosat (étcsokis-mogyorós).
Újítás (volt) az is, - és persze, innen a neve is - hogy tényleg kapcsolódik a ...