Közkívánatra: így készültek a fehér, csillogó karácsonyfadíszek
sponsored links
Többen kérték, hogy - bár nem ehetõ - írjam meg a blogra, hogy hogyan készítettem a hófehér, csillogó karácsonyfa díszeimet. Hát íme:
A recept innen származik, nagyon jó a leírás is, tele fázisfotókkal, én nem is tennék hozzá sok mindent.
A hozzávalók és mennyiségek, amit én használtam, ebbõl több mint 60 db, kb 6-8 cm-es dísz lett:
- 4 dl szódabikarbóna (kb 8-9 csomag)
- 2 dl étkezési keményítõ
- 2,5 dl víz
- én tettem bele még egy teáskanálnyi csillámport is
Elkészítés:
A hozzávalókat öntsük egy lábasba és kezdjük melegíteni. Fõzzük-fõzzük, egészen addig, amíg össze nem ugrik teljesen. Az oldal krumplipüré állapotot ír végcélnak, én annyit pontosítanék, hogy olyannak kell lennie (vagy egy kicsit még keményebbnek) mint a képviselõ fánk égetett tésztája, vagyis egészen addig fõzzük, amíg a massza egy gombóccá össze nem áll, el nem válik az edény oldalától és ha keverni próbáljuk, csak görög körben a lábasban.
Ezután rögtön be kell szorosan csomagolni és hagyni kell kihûlni. Én elõször tányérra tettem és folpackkal letakartam, de a fólia alatt, ahol a massza nem ért sem a tányérhoz, sem a fóliához, elkezdett száradni a felülete, szóval a legjobb, ha teljesen szorosan begöngyöljük a folpackba és így hagyjuk kihûlni.
Ha kihûlt, vékonyan szórjuk be keményítõvel a felületet, ahol kinyújtjuk és lehet szaggatni. A felfüggesztéshez a lyukakat szívószállal a legegyszerûbb megcsinálni.
Végül csak sütõpapíron hagytam õket száradni. (Naponta kétszer megforgattam õket, hogy egyenletesen száradjanak.) Kb két nap alatt száradnak ki teljesen és száradás közben is sokat fehérednek.
KÉSZ! :)