Közel-keleti hatásokkal újít a népszerû budapesti ételbár
sponsored links
Az õsi iszlám törvények szerint vágott húsból készül a Meat&Sauce új bárány szendvicse. A mártott szendvicseirõl híres magyar ételbár újabb közel-keleti ízekkel bõvíti tavaszi kínálatát, a halal bárányból készül, padlizsános, korianderes szendvicset a nyári szezon kezdetéig kóstolhatják meg az ínyencek.
A szilvás, csirkemájas szendvics után ismét keleti ízekkel újít a Meat&Sauce. A mártott szendvicsei miatt egyedülálló magyar street food bár, az õsi iszlám törvények, vagyis a halal szerint vágott bárányból készíti legújabb fogását. A bárányos szendvicset április végétõl június elsõ hetéig lehet megkóstolni a Nagymezõ utcai étteremben.
A Meat&Sauce önmagában egyedi Magyarországon: az alapja egy olyan különleges meleg szósz, amibe az elkészítés végén az egész szendvicset bemártják. Az erre a célra kifejlesztett, speciális kenyeret, és a változó belevalókat is úgy válogatják össze, hogy ezzel a mártott technikával még ízletesebb legyen.
A halal húsra elsõsorban gasztronómiai szempontok miatt esett a választásunk, hiszen nincs omlósabb és puhább az így levágott friss bárány húsánál. Emellett célunk az is, hogy a mártott szendvicset minél több nemzetiség gasztronómiai specialitásával színesítsük, és új ízvilággal ismertessük meg a hazai ínyenceket ? mondta el Götz János, a Meat&Sauce konyhafõnöke és tulajdonosa.
A halal vágás lényege, hogy a hentes szigorú vallási elõírások szerint végzi, úgy, hogy közben az állat a lehetõ legkevesebbet szenvedjen. Az így készített hús ráadásul sokak szerint jóval zamatosabb, mint az ipari vágásból származó. A Meat&Sauce egy autentikus török hentestõl fogja beszerezni a készletet az ínyenc fogáshoz.