Körömvirág-Sáfrányos szeklice mártás, kézzel készült Tagliatelle, vajon sült rókagomba...
sponsored links
S bizony, most együtt voltak egy tányéron. A VKF 50. jubileumi kiírására készítettem.
Select food, nagyszerû téma választása megmozgatta a fantáziám.
Ehetõ virágok a szívügyem, de nem mert manapság divat, hanem mert a természetes életmód híveként a tápegész táplálék mellett voksolok. Ahhoz pedig számomra nem csak az "almát együk maggal" tartozik, hanem minden növény, amit a természet sokszínûsége kínál számunkra.
Körömvirágmártás a körömvirágos bejegyzésem óta biztos befutónak tûnt. Az is maradt, de közben csatlakozott hozzá, egy méltánytalanul elfeledett növény, a Sáfrányos szeklice virágja.
Pedig Õ itt van nekünk elérhetõ lenne, hisz szereti a mi éghajlatunkat, de nekünk nem kell, helyette vágyakozunk a méregdrága sáfrány után.
Na de van ahogy van, aki akarja használja ezt vagy azt, vagy mindkettõt.
A gyógyhatásairól a bejegyzés végén.
Mellesleg a Sáfrányos szeklicéhez gyermekkori emlékek kapcsolódnak, így duplán megérdemli a figyelmem:)))
Tagliatelle, Körömvirág-Sáfrányos szeklice mártással, rókagombával
2 személy részére ...