Körömpörkölt medvehagymás túrós szalvétagombóccal (paleo)
sponsored links
Sose készítettem még szalvéta gombócot. Tudom hogy kell, de annyira macerásnak ítéltem, hogy kihagytam a repertoárból. Most viszont a Cookori.com oldalán találtam egy szuper kis kütyüt, amivel minden kínlódás nélkül, gyorsan elkészült. Nagyon látványos a végeredmény és a romeltakarítás is csak pár percet vesz igénybe a végén. Nálam ez nagyon fontos tényezõ! :)
Hozzávalók:
a körömpörkölthöz:
1 nagyobb sertéscsülök
1.5 kg sertésköröm
20 dkg zsír
6 nagyobb vöröshagyma
2-3 paprika
3 paradicsom
a szalvétagombóchoz 4 fõre:
30 dkg Totu
1 dl víz
2 dkg kókuszolaj
2 tojás
2 evõkanál nyílgyökérliszt
1 evõkanál kókuszliszt
2 evõkanál útifû maghéj
1 kisebb csokor medvehagyma
1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
törött bors
A pörkölthöz a körmöket 6 részre vágjuk (legegyszerûbb a hentest megkérni), a csülköt kicsontozzuk és a húst nagyobb kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát, kevés sóval üvegesre fonnyasztjuk a zsíron. A tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük kis vízzel, majd a tûzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a körmöt. Ízesítjük sóval, törött borssal, köménnyel, összezúzott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük (folyamatosan pótoljuk majd a fõzés során, nehogy leégjen a pörkölt). Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, paradicsomot. Addig fõzzük, amíg a köröm már majdnem puhává válik. Ekkor adjuk hozzá a csülköt és addig fõzzük tovább, amíg teljesen megpuhul.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!