Körtés édeskömény saláta márványsajttal
sponsored links
Ezzel a receptet gyakorlatilag le is írtam, slussz-passz, körte, édeskömény, márványsajt. Ennyi.
Egyszerûsége ellenére engem lenyûgözött,sõt, még a klasszikus ételeket favorizáló férjemet is.
Igazából úgy született ez az összeállítás, hogy a zöldséges lány, arra az örömteli felkiáltásomra, miszerint a kis gyenesdiási sarki boltban van édeskömény, érdeklõdve kérdezte meg:
- Mit szoktál készíteni belõle?
Hááát izé. Mit is...? Ananásszal összeturmixolva, igen, úgy nagyon finom, de még mit is...? Megígértem a lánynak, hogy másnapra utánajárok, megköszönte örömmel, mint mondta, hétvégén családi vacsorára készül, és az egyik rokon csak salátát eszik, õt szeretné elkápráztatni valami különlegessel.
Na, itthon aztán nekiláttam a kutatásnak, és azt találtam, hogy az édeskömény ananásszal és garnélával házasítva népszerû jelenség, a recept talán Mammától indult, és nagyívû karriert futott be. Aztán, találtam édesköményes-körtés recepteket, mindenek elõtt flatcat Gabriellánál krémleves formájában, és bár én nem levesben gondolkodtam, ez a párosítás megihletett: eszembe jutott a ...