Körtés zellerkrémleves ropogós baconnel.

2017-04-18

sponsored links




A nagy húsvéti lakomák után én ma bizony nem is vágytam másra mint egy finom krémlevesre. Lehet kicsit furcsának tûnhet a körte és a zeller párosítása, és elõször azért bennem is voltak kételyek, hogy mi is fog ebbõl kisülni :) vagyis kifõni, de a végeredmény meglepõen finomra sikerült. A zellert és a körtét mielõtt a levesbe került, sóval-borssal megszórva puhára sütöttem, és ettõl már kapott egy finom ízt. Az intenzív zellert ízt, a körte mellett még krumplival is lágyítottam, majd az összeturmixolt levest a végén laktózmentes tejszínnel tettem selymesebbé. Tálaláskor ropogósra sütött baconnel tálaltam, mely nagyon jól illett a krémleveshez.





Hozzávalók:

20 dkg körte (felszeletelve)
30 dkg zeller (felszeletelve)
10 dkg krumpli (felkockázva)
1 db vöröshagyma
3 dkg vaj (laktózmentes)
2 ek kukoricacsíra olaj
2 dl tejszín (laktózmentes)
6 dl víz
só (himalája só)
õrölt színes bors
 10 dkg szeletelt bacon




Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd helyezzük rá a vékonyan felszeletelt körtét és a zellert, majd szórjuk meg egy csipet sóval, õrölt borssal, és locsoljuk meg egy evõkanál olajjal.

Ezután tegyük be közepes hõmérsékletû sütõbe, és kb. 30 percig süssük, hogy teljesen megpuhuljanak, szép színt kapjanak.

A vöröshagymát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel a hagymát apróra, a krumplit kisebb kockákra.

A vajat és maradék olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és fõzzük félpuhára.

Amikor a krumpli már félpuhára fõtt, adjuk hozzá az elõsütött körtét és zellert, és ha szükséges ízesítsünk utána, majd fõzzük puhára.

Ezután vegyük le a tûzrõl, adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk össze, és tálalásig tartsuk melegen. (botmixerrel is pépesíthetjük)

A bacon szeleteket vágjuk fel kisebb kockára, és állandó keverés mellett, süssük szép pirosra, ropogósra, majd szedjük ki a zsiradékból. 

Tálalás elõtt merjük a krémlevest tányérba, majd szórjuk meg a ropogósra sült baconnel, és úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/04/k...

sponsored links

Keres?s