Körtés szilvakrémleves tejberizsgaluskával
sponsored links
A nagy melegben ez egy igazán könnyû kis gyümölcsös leves, amit remekül kiegészít a galuska, utóbbit azt hiszem nem érdemes kihagyni. Jól behûtve az igazi. Idényen kívül befõtt, illetve mirelit gyümölcsbõl is elkészíthetõ.
Hozzávalók 4 fõre:
Leveshez:
*2 nagyobb körte
*40 dkg szilva
*Cukor ízlés szerint (nálam 2 ek)
*1 csapott kk õrölt fahéj
*1 nagy csipet õrölt szegfûszeg
*1 dl krémes tejszín
Galuskához:
*15 dkg rizs
*5,5 dl tej
*3 ek cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*1 csipet frissen reszelt citromhéj
A rizset puhára fõzzük a cukrokkal, sóval, és citromhéjjal ízesített tejben. Fedõ alatt hagyjuk kihûlni.
A megtisztított gyümölcsök magját, magházát kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi és ízesítjük a fûszerekkel. Addig fõzzük, míg megpuhulnak, majd merülõ mixerrel pépesítjük. Krémesítjük a tejszínnel. Jól behûtjük és a tejberizsbõl kanállal formázott galuskával együtt kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.