Körtés rácsos pite
sponsored links
Õszi hálaadásra készült ez a rácsos körtés pite. Ebbõl is dupla adagot sütöttem, mint mindig. Az egyik pitét csak úgy egyszerûen rácsoztam, a másodiknál már egy kicsit mûvészkedtem. A töltelék maradt a régi, megszokott: reszelt körte+cukor+õrölt fahéj.
Hozzávalók 2 adaghoz: 600 g liszt, 250 g margarin, 250 g porcukor, 4 tojás, 2 evk. tejföl, 1 tasak sütõpor, pici só. A fenti hozzávalókból egy rugalmas tésztát gyúrunk, amit aztán legalább egy órát jégszekrényben pihentetünk. Addig elkészítjük a tölteléket.
2 kg körtét meghámozunk és lereszelünk. Kiszorítjuk jól a levét, aztán tetszés szerint cukrozzuk és fahéjazzuk.
A tésztánkat pihentetés után 4 részre osztjuk. Kettõt tepsi nagyságúra nyújtunk, sütõpapírral bélelt tepsik aljára fektetjük ...