Körtés-ricottás mini kuglófok
sponsored links
Nemrég szerepelt a blogon egy muffin, melynek úgy gondolom, hogy nagyon sikerült eltalálnom a tésztáját. Mivel a recept ismétlést kívánt így el is készítettem újra, csak most más formában, mini kuglófonként sütöttem meg.
Az arányokon semmit se változtattam, de hátha valakinek nincs kedve visszaolvasni, így hát leírtam ide is mind a hozzávalókat mind pedig az elkészítését...
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
25 dkg liszt
25 dkg körte
8 dkg vaj
cukor vagy édesítõszer
2 db tojás
1 csomag sütõpor
Az arányokon semmit se változtattam, de hátha valakinek nincs kedve visszaolvasni, így hát leírtam ide is mind a hozzávalókat mind pedig az elkészítését...
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
25 dkg liszt
25 dkg körte
8 dkg vaj
cukor vagy édesítõszer
2 db tojás
1 csomag sütõpor
- A sütõt melegítsük elõ 200 fokra.
- Keverjük össze a lisztet a sütõporral.
- Egy másik tálban keverjük össze a a tojást, a megolvasztott vajat és a ricottát.
- Keverjük össze a két keveréket.
- Adjuk hozzá az apróra felkockázott körtét és édesítsük ízlés szerint.
- Vajazzuk ki a kuglófformákat (amennyiben nem szilikonos a formánk) majd halmozzuk bele a formákba tésztát.
- Elõmelegített sütõben kb 20-25 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára a kuglófokat. Tûvel, vagy késsel ellenõrizzük, kész-e azaz hogy nem ragad--e rá a tészta