Körtés-lilahagymás sertéskaraj

2017-04-16

sponsored links




4 adagnyi:

  • 80 dkg sertéskaraj szeletelve
  • 3 keményebb húsú körte
  • 4 fej lilahagyma
  • 1 evõkanál kakukkfû
  • 1/2 evõkanál õrölt rozmaring
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1/2 dl fehérbor
  • füstölt sajt (nálam most szeletelt)

1. A karajszeleteket kevés olívaolajon elõsütöttem, kiolajozott tepsibe rendeztem, sóztam, borsoztam, fûszereztem kakukkfûvel és rozmaringgal.

2. Pótolva az olajat ugyanabban a serpenyõben közepes lángon megpirítottam a felcsíkozott lilahagymát is, sóztam, majd szûrõkanállal a karajszeletek tetejére rendeztem.

3. A visszamaradt zsiradékon átforgattam a meghámozott és vékony szeletekre vágott körtét, fûszereztem kakukkfûvel és kevés sóval, felöntöttem a fehérborral, majd azt elpároltam róla.

4. A körtét ráöntöttem a sült lilahagyma tetejére, ráhelyeztem a sajtszeleteket, és 200 fokos sütõben 20 perc alatt pirosra sütöttem a tetejét. 

Köretként gombás-bazsalikomos rizst készítettem hozzá.

Folytats a blogon ... sertesparade.blogspot.com/2017/04/kor...

sponsored links

Keres?s