Körtés-lilahagymás sertéskaraj
sponsored links
4 adagnyi:
- 80 dkg sertéskaraj szeletelve
- 3 keményebb húsú körte
- 4 fej lilahagyma
- 1 evõkanál kakukkfû
- 1/2 evõkanál õrölt rozmaring
- só, bors
- olívaolaj
- 1/2 dl fehérbor
- füstölt sajt (nálam most szeletelt)
1. A karajszeleteket kevés olívaolajon elõsütöttem, kiolajozott tepsibe rendeztem, sóztam, borsoztam, fûszereztem kakukkfûvel és rozmaringgal.
2. Pótolva az olajat ugyanabban a serpenyõben közepes lángon megpirítottam a felcsíkozott lilahagymát is, sóztam, majd szûrõkanállal a karajszeletek tetejére rendeztem.
3. A visszamaradt zsiradékon átforgattam a meghámozott és vékony szeletekre vágott körtét, fûszereztem kakukkfûvel és kevés sóval, felöntöttem a fehérborral, majd azt elpároltam róla.
4. A körtét ráöntöttem a sült lilahagyma tetejére, ráhelyeztem a sajtszeleteket, és 200 fokos sütõben 20 perc alatt pirosra sütöttem a tetejét.
Köretként gombás-bazsalikomos rizst készítettem hozzá.