Körtés, kéksajtos sült karaj, párolt zödségekkel

2014-02-21

sponsored links

Körtés, kéksajtos sült karaj, párolt zöldségekkel


Ha unod a megszokott sült karajt, épp itt az ideje, hogy feldobd újabb ízekkel. Ehhez pedig tökéletes megoldás, ha körtével, kéksajttal és rozmaringgal készíted el. Könnyû kísérõje a sült húsnak a zöldségleves alaplében párolt zöldborsó, kelbimbó és sárgarépa. S hogy igazán egészséges legyen a sült és minél kevesebb zsiradék kerüljön bele, ezért ajánlott sütõ zacskóban készíteni.
A tányérról visszaköszönõ színek és a kéksajtos karaj íze élettel tölt el, s vidámabb folytatást ígér a napnak :)



Hozzávalók:

4 szelet karaj
2 db körte negyedekre vágva, kimagozva
2 db lilahagyma negyedekre vágva
50 g kéksajt
1-2 rozmaring
só, bors
1 ek olívaolaj


Köret:

400 g kelbimbó
2 db nagyobb sárgarépa, vékony szeletekre vágva
csirke- vagy zöldségleves alaplé
25 g vaj
100 g zöldborsó




Elkészítés:

1. Melegítsük elõ a sütõt 200 C fokra.
2. Készítsünk elõ egy tepsit és rakjuk rá a sütõzacskót.
3. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk a sütõzacskóba.
4. A negyedekre vágott körtét és hagymát tegyük a hús mellé a zacskóba.
5. A rozmaringágat is rakjuk a zacskóba, majd locsoljuk meg a húsokat az olívaolajjal, kössük össze a zacskó nyílását és mehet is a sütõbe.
6. 30 perc elteltével vegyük ki a sütõbõl a tepsit, nyissuk szét a zacskót és szórjuk meg a karaj szeleteket a kéksajttal. Tegyük vissza a sütõbe egészen addig, amíg a sajttól szép ropogós felületet képez a karaj szeleteken.
7. Idõközben készítsük el a párolt zöldségeket.
8. Felforrósított alaplébe dobáljuk a zöldségeket és a vajat, majd néhány perc alatt puhára fõzzük (kb.10 perc).
9. Miután megpuhult leszûrjük és a hús mellé tálaljuk.




Folytats a blogon ... sunykitchen.blogspot.com/2014/02/kort...

sponsored links

Keres?s