Körtés kakaós süti

2014-02-02

sponsored links


Már nem is tudom, hogy kezdõdött. Valamiért arra jutottam, hogy a maradék körtéket kakaós tésztába kéne csomagolni. Nekiálltam receptet keresni és találtam is bõséggel. A legmeggyõzõbb mégis a ZDF oldalán díszelgõ süti képe volt. Nem kellett csalódnom. Még a Zuramnak is ízlett, pedig nincs oda a kevert tésztákért.

Hozzávalók:
80 g tej
70 g vaj
2 db tojás
200 g cukor
150 g liszt (fele lehet teljes kiõrlésû is)
10 g sütõpor
40 g kakaó
700 g körte (de elég fél kg is)
1/2 citrom leve
dió a tetejére, fakultatív

A sütõt elõmelegítettem 200 °C-ra és egy tepsit kibéleltem sütõpapírral.
A vajat felolvasztottam és összekevertem a tejjel. A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A lisztet, sütõport, kakaót és egy csipet sót összeszitáltam. A körtét meghámoztam, félbevágtam, kicsumáztam és meglocsoltam a citromlével. A lisztet kis adagokban a cukros tojáshoz kevertem, majd lassan beledolgoztam a tejes keveréket is.
A massza felét tepsibe simítottam, rárétegeztem a körtét, majd ráöntöttem a tészta második felét is. Végül fél diókkal kidekoráltam. ?B? változat: egy széles tepsibe egy rétegben kerül a tészta és a tetejére megy a körte. (Az eredeti recept is így szól, csak én elõször fél adag tésztát kevertem be, mert azt hittem egyedül kell majd megennem. Aztán amikor beleöntöttem a formába, konstatáltam, hogy ez még nekem is kevés lesz, úgyhogy kevertem még egy fél adag tésztát.)
Nagyjából fél órát sütöttem, hústû próbáig. Érdemes figyelni rá sülés közben, mert a kakaós tészták észrevétlenül, sunyi módon képesek kokszosodni.

Sok körte, ropogós dió, puha, könnyed tészta. Szeretjük.



Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2014/02/korte...

sponsored links

Keres?s