Körtés, füstölt fetás, fûszeres vargánya kakukkfüves hajdinalepénykén
sponsored links
Az õsz összehozta az édes, lédús körtét és az erdõk fûszeres ízû finomságát a vargányát. Füstölt feta sajt pedig gyakran van a hûtõben nálunk, mert intenzív ízébõl kicsi is nagyon jót tud tenni egy-egy ételnek szerintem. Gondoltam mindezek együtt is jól hatnának, és így is lett.
Hozzávalók elkészítés:
- Vargánya, megtisztítva, darabolva, vajon (plusz pici olíva olajon), apróra vágott fokhagymával, petrezselyemzölddel, citromos borssal, citromos kakukkfûvel, sózva lepirítottam. Kb. egy csészényi lett
- A vargányához egy nagyobb méretû körtét meghámoztam, kimagoztam és apró kockákra vágva hozzáadtam.
- Füstölt feta sajtból kb. a körte mennyiségének felét kevertem apró kockákban az elõbbiekhez.
Finoman összekevertem az egészet, nagyon pici reszelt citromhéjjal fûszereztem még, és hajdina lisztbõl, elég sok citromos kakukkfûvel sütött lepénykékre halmoztam. A körtés fetás vargányahalmok tetejét még megszórtam pici ...