Körtés eperlekvár
sponsored links
Íme az újabb lekvár, remélem még nem unjátok, mert lesz még jó pár, csak lassan bõvíteni kellene a kamrámat :) Ez most kivételesen nem abból a könyvbõl van, ezt már Anyukámmal tavaly is kipróbáltuk és olyan nagy sikere volt, hogy idén újra megcsináltuk.
Hozzávalók 4 db üveghez (2dl/üveg):
85 dkg eper
30 dkg körte (kb. 3 nagyobb darab)
1 dl limonádé
50 dkg cukor
1 Dr. Oetker dzsemfix (3:1)
Az epret és a körtét megmosom, az epret megtisztítom, a körtét meghámozom, kimagozom és mindkettõt felkockázom. A gyümölcsöket, a 2 ek. cukorral elkevert dzsemfix-el együtt felforralom, majd amikor már forr, hozzáadom a maradék cukrot és 3-5 percig forralom. Ezután üvegekbe töltöm, és 5-10 percre fejre állítom.
Tipp: Én nem akartam, hogy nagyon darabos maradjon, így beleturmixoltam botmixerrel.