Körtés, diós, narancsos madársaláta saláta
sponsored links
A recept olasz elnevezése: insalata valeriana, mele, noci e scorza d arancia
Ezt legjobban az az olasz közmondás fejezi ki mely szerint egy jó salátaöntet elkészítéséhez három emberre van szükségünk: egyre aki nem sajnálja az olajat a salátától, egy másikra aki szûken méri az ecetet, és egy bölcsre aki tudja, hogy mennyi só szükségeltetik.
Egyes szakirodalmak szerint a legfinomabb salátaöntetet úgy készíthetjük el, ha egy kis tálba elõször beletesszük az ecetet majd ehhez hozzáadjuk a sót. Ezt addig keverjük még a só fel nem olvad az ecetben és csak ezután adjuk hozzá az olajat, amivel szintén jó alaposan összekeverjük. A kész öntetet a salátával ezután jó alaposan összeforgatjuk. Fontos, hogy az öntetet mindig száraz salátára tegyük mert nedvesen nem tudja magába szívni az öntet finom ízét. (átlagos arány egy jó öntethez 1/3 rész ecet 2/3 rész olaj és egy csipet só)
Típus: saláta
Hozzávalók 4 személyre: ...