Körtés, diós, narancsos madársaláta saláta

2012-10-11

sponsored links

border=

A recept olasz elnevezése: insalata valeriana, mele, noci e scorza d arancia


Azt gondolhatnánk, hogy egy friss kevert saláta elkészítése nem egy ördöngös dolog, hiszen csak összekaszaboljuk a zöldségeket melyre az elkészített salátaöntetet rázuttyantjuk és már ehetjük is. Azonban az Appennini-félszigeten úgy tartják, hogy egy igazán finom salátaöntet elkészítése, mégha az csak olajat, ecetet (vagy citromot) és sót tartalmaz igazi mûvészet.

Ezt legjobban az az olasz közmondás fejezi ki mely szerint egy jó salátaöntet elkészítéséhez három emberre van szükségünk: egyre aki nem sajnálja az olajat a salátától, egy másikra aki szûken méri az ecetet, és egy bölcsre aki tudja, hogy mennyi só szükségeltetik.

Egyes szakirodalmak szerint a legfinomabb salátaöntetet úgy készíthetjük el, ha egy kis tálba elõször beletesszük az ecetet majd ehhez hozzáadjuk a sót. Ezt addig keverjük még a só fel nem olvad az ecetben és csak ezután adjuk hozzá az olajat, amivel szintén jó alaposan összekeverjük. A kész öntetet a salátával ezután jó alaposan összeforgatjuk. Fontos, hogy az öntetet mindig száraz salátára tegyük mert nedvesen nem tudja magába szívni az öntet finom ízét. (átlagos arány egy jó öntethez 1/3 rész ecet 2/3 rész olaj és egy csipet só)

Elõkészítési idõ: 10 perc
Típus: saláta

Hozzávalók 4 személyre: ...

Folytats a blogon ... gamberiegamberetti.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s