Körtés ? diós kefires kevert süti
sponsored links
Ezt ettem Éci facebook oldalán láttam egy süti fotóját, aminek a receptje Nyamm oldaláról ered, ami pedig Õrülten jótól. Én meg csavartam rajta még egyet, csak, hogy legyen mit kibogozni.
Körtével, dióval és frissen reszelt szerecsendióval sütöttem meg, egy kis citromhéjjal és citromlével. Tuti recept! Habkönnyû tészta, nem fullad meg tõle az ember, még akkor sem, ha tömi magába.
Elõkészítés: kb. 15 perc (ha nem lusta az ember mindent szépen kikészíteni)
Sütési idõ: kb. 45 perc (vagy tûpróbáig)
Hozzávalók (30×25 centis tepsihez):
450 g kefir
4 tojás
35 dkg vilmoskörte (hámozott, kimagozott mennyiség)
9 dkg liszt
1 tk. sütõpor
9 dkg búzadara (aka gríz)
9 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 púpozott mk. szerecsendió
0,5 dl étolaj
csipet só
1 citrom reszelt héja és leve
2 ? 3 marék dió durvára aprítva
A tepsit kibéleltem sütõpapírral. A sütõt elõmelegítettem 170 fokra. A körtéket meghámoztam, majd kb. fél centis kockákra vágtam, meglocsoltam a citromlé felével és alaposan összeforgattam. A diót késsel durvára vágtam.
A 4 tojást egyenként egy nagy keverõtálba ütöttem, majd a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra kevertem. Ezután hozzáadtam a kefirt, az olajat, a lisztet, a csipet sót, a sütõport, a szerecsendiót és a búzadarát, és egynemûre, csomómentesre kevertem egy kézi habverõvel. Én a citromlé másik felét is hozzákevertem, így a massza is kissé savanykás lett. Híg, folyós állagú tésztát kaptam.
Az egészet a sütõpapíros tepsibe öntöttem, a tetejére tettem egyenletesen a körtét, majd megszórtam a dióval. Egy kanál nyelével bele is kevertem a tésztába. A tepsit az elõmelegített sütõbe tettem és 40 ? 45 percig sütöttem. 35 perc után tûpróbával ellenõriztem, még ráragadt a tészta, ezért hagytam még bõ 5 percig sülni.
Komolyan, nagyon finom lett és még másnap is tökéletes volt az állaga. A körtét le is reszelhetitek, ha valaki jobban szereti a kevésbé darabos állagot.
A facebook-on is ott vagyok, méghozzá itt.
Brokkoli fûszeres morzsával
Citromos petrezselymes csirke
Sült túrótorta karamellizált cukorral
Rebarbarás pite
Körtével, dióval és frissen reszelt szerecsendióval sütöttem meg, egy kis citromhéjjal és citromlével. Tuti recept! Habkönnyû tészta, nem fullad meg tõle az ember, még akkor sem, ha tömi magába.
Elõkészítés: kb. 15 perc (ha nem lusta az ember mindent szépen kikészíteni)
Sütési idõ: kb. 45 perc (vagy tûpróbáig)
Hozzávalók (30×25 centis tepsihez):
450 g kefir
4 tojás
35 dkg vilmoskörte (hámozott, kimagozott mennyiség)
9 dkg liszt
1 tk. sütõpor
9 dkg búzadara (aka gríz)
9 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 púpozott mk. szerecsendió
0,5 dl étolaj
csipet só
1 citrom reszelt héja és leve
2 ? 3 marék dió durvára aprítva
A tepsit kibéleltem sütõpapírral. A sütõt elõmelegítettem 170 fokra. A körtéket meghámoztam, majd kb. fél centis kockákra vágtam, meglocsoltam a citromlé felével és alaposan összeforgattam. A diót késsel durvára vágtam.
A 4 tojást egyenként egy nagy keverõtálba ütöttem, majd a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra kevertem. Ezután hozzáadtam a kefirt, az olajat, a lisztet, a csipet sót, a sütõport, a szerecsendiót és a búzadarát, és egynemûre, csomómentesre kevertem egy kézi habverõvel. Én a citromlé másik felét is hozzákevertem, így a massza is kissé savanykás lett. Híg, folyós állagú tésztát kaptam.
Az egészet a sütõpapíros tepsibe öntöttem, a tetejére tettem egyenletesen a körtét, majd megszórtam a dióval. Egy kanál nyelével bele is kevertem a tésztába. A tepsit az elõmelegített sütõbe tettem és 40 ? 45 percig sütöttem. 35 perc után tûpróbával ellenõriztem, még ráragadt a tészta, ezért hagytam még bõ 5 percig sülni.
Komolyan, nagyon finom lett és még másnap is tökéletes volt az állaga. A körtét le is reszelhetitek, ha valaki jobban szereti a kevésbé darabos állagot.
A facebook-on is ott vagyok, méghozzá itt.
Innen is szemezgethettek
Brokkoli fûszeres morzsával
Citromos petrezselymes csirke
Sült túrótorta karamellizált cukorral
Rebarbarás pite