Körtés clafoutis
sponsored links
Hankkától kívántam meg ennek a süteménynek a párját, nála õszibarackból készült, õ pedig a Sarokkonyhában találta az eredeti, szedres verziót.
Kicsit féltem, mert régebben egyszer már "megégettem" magamat egy clafoutis-val (abból gyakorlatilag kuka lett, sokkal több hozzávalóval), de bíztam abban, hogy ha ez a recept két embernek is sikerült elõttem, akkor nagy baj nem lehet.... Igaz, a tésztába belekerült pluszban egy kanál liszt, de ez adódhat az evõkanalak nem egyforma méretébõl is, illetve hogy mennyire tesszük tele azt. Ezenkívül kicsi fûszert is tettem bele: 2 közepes szem szegfûborsot törtem porrá mozsárban, és azzal szórtam meg a gyümölcsöt, kis pikáns ízt vitt bele.
A sütemény "hibája" csupán annyi, hogy hipp-hopp elfogy; gondolkoztam, hogy 30 cm-es pizzaformába tennék másfél adagot, az úgy vajon jó lenne?
Hozzávalók nálam 24-25 centis formához:
3 kisebb körte
2 szem szegfûbors
néhány csepp citromlé
5 csapott evõkanál kristálycukor
1 evõkanál házi vaníliás cukor ...