Körtekrémleves
sponsored links
Az egészséges étrend egyik közkedvelt szereplõje lehet az antioxidánsokban, flavonoidokban és tápanyagokban bõvelkedõ körte. Minden zöldséges standján ott mosolyognak ránk a szebbnél szebb körték.Vegyetek egy párat és készítsétek el ti is ezt a finom tejszínes körtekrémlevest.
6 db közepes nagyságú körte
10 dkg xilit vagy cukor
3 evõkanál étkezési keményítõ
2 dl. tejszín
1 db fahéjrúd
3 db szegfûszeg
1 db vaníliarúd
fél citrom leve
Elkészítése:
A fahéjrudat , a szegfûszeget egy liter vízbe tegyük fel fõni. Fõzzük 10 percig,majd szûrjük le.
Egy másik lábasban tegyük bele a megmosott,meghámozott és felkockázott körtét,majd öntsük rá az alaplevet. Öntsük fel annyi vízzel ami duplán ellepi a körtéket. Ízesítsük sóval, cukorral és a citromlével. Végül kaparjuk ki a vaníliarúd magjait és tegyük bele a kikapart vaníliarúddal együtt a levesbe.Fõzzük így 10 percig.Ha megfõtt turmixoljuk össze,majd egy evõkanál hideg vízzel elkevert keményítõvel sûrítsük be,és adjuk hozzá a tejszínt is. Forraljuk össze.Vegyük ki a levesbõl 2 decit és hûtsük ki,majd keverjük össze 2 deci habtejszínnel. Töltsük bele egy habszifonba és készítsünk körtés habot. Tálaláskor elõször a habból nyomjunk bõven a tálkákba vagy üveg poharakba,majd mérjük rá a langyosra kihûlt levest.Szeletelt körtékkel díszítjük.