Körte-mozarella carpaccio
sponsored links
Könnyû kis elõétel, illetve vacsora, aki szereti a sajt-gyümölcs párost, annak biztosan ízleni fog. A csípõs íz pedig még érdekesebbé, harmónikusabbá varázsolja ezt az ételt.
Hozzávalók (4 személyre):
- 250 g mozarella
- 2 körte
- 1 citrom
- 1 piros csilipaprika
- 125 g sûrû tejföl
- 3 evõkanál vaj
- 2-3 evõkanál vegyes olajos mag (tökmag, napraforgó, szezám stb)
- csipet cukor
- majoránna levelek
- só, frissen õrölt bors
Elkészítése:
- A cukrot egy serpenyõben aranyszínûre karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat, és néhány szelet csilipaprikát, majd a szeletekre vágott körtét. Meglocsoljuk 1-2 evõkanál citromlével, és lefedve pároljuk, amíg a cukor a gyümölcsön megkaramellizálódik. Hûlni hagyjuk.
- A tejfölet egy kevés sóval, borssal, citromlével, és egy csipetnyi cukorral kikavarjuk.
- Száraz serpenyõben megpirítjuk a magokat, és hûlni hagyjuk.
- Egy nagy tányérra elrendezzük a körtét, a szeletekre vágott mozarellát, és az ízesített tejföllel meglocsoljuk. Megszórjuk pirított magokkal, és õrölt borsssal, illetve majoránnával díszítjük.