Körte-mozarella carpaccio

2014-03-09

sponsored links


Könnyû kis elõétel, illetve vacsora, aki szereti a sajt-gyümölcs párost, annak biztosan ízleni fog. A csípõs íz pedig még érdekesebbé, harmónikusabbá varázsolja ezt az ételt.


Hozzávalók (4 személyre):

  • 250 g mozarella
  • 2 körte
  • 1 citrom
  • 1 piros csilipaprika
  • 125 g sûrû tejföl
  • 3 evõkanál vaj
  • 2-3 evõkanál vegyes olajos mag (tökmag, napraforgó, szezám stb)
  • csipet cukor
  • majoránna levelek
  • só, frissen õrölt bors

Elkészítése:

  • A cukrot egy serpenyõben aranyszínûre karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat, és néhány szelet csilipaprikát, majd a szeletekre vágott körtét. Meglocsoljuk 1-2 evõkanál citromlével, és lefedve pároljuk, amíg a cukor a gyümölcsön megkaramellizálódik. Hûlni hagyjuk.
  • A tejfölet egy kevés sóval, borssal, citromlével, és egy csipetnyi cukorral kikavarjuk.
  • Száraz serpenyõben megpirítjuk a magokat, és hûlni hagyjuk.
  • Egy nagy tányérra elrendezzük a körtét, a szeletekre vágott mozarellát, és az ízesített tejföllel meglocsoljuk. Megszórjuk pirított magokkal, és õrölt borsssal, illetve majoránnával díszítjük.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/03/korte-...

sponsored links

Keres?s